Jeugdcommissie

De jeugdcommissie is een club enthousiaste carnavalsvierders die de jeugd een kans geven om ook volop deel te nemen aan carnaval. Een commissie die ervoor zorgt dat er elk jaar een Jeugdmarkies en een Page wordt gekozen. Dat er een jeugd raad van elf klaar staat en dat er carnaval gevierd wordt op onder andere basisschool De Leemstee. Wij zijn als commissie en carnavalsvereniging trots op de samenwerking met De Leemstee.

Er gaat natuurlijk elk jaar heel wat voorbereidingen aan vooraf. Rond eind oktober begint het voor de jeugdcommissie. Er wordt informatie gegeven in de groepen 7 en 8 van De Leemstee. Brieven worden uitgedeeld voor de opgave, want de kinderen kunnen namelijk zelf aangeven of ze Jeugdmarkies/Page willen worden of in de Raad van Elf willen. Daarna volgt de verkiezing. Alle kinderen die hebben aangegeven Jeugdmarkies of Page te willen worden mogen zich presenteren in de klassen. De overige leerlingen mogen stemmen op wie zij graag willen zien als Jeugdmarkies en Page. Hieruit volgt dan ook het Jeugdspan.

Als dit eenmaal bekend is worden natuurlijk de pakken gepast, foto’s gemaakt, motto’s bedacht, de scepter gedraaid en onderscheidingen ontworpen. Elk jaar zien ze er op en top uit! Geweldig.

Daarna volgt de opkomst. Een opkomst waar alle ouders, familie, vrienden, klasgenoten, juffen en meesters en alle leden van de vereniging zijn uitgenodigd om te aanschouwen wie het nieuwe jeugdspan is. Natuurlijk is bij het jeugdspan de zenuwen volop zichtbaar, maar dat mag de pret niet drukken. Springend en feestend komen ze dan te voorschijn en wensen wij het jeugdspan onwijs veel plezier!

Voor het jeugdspan en de jeugd raad van elf hebben wij door het hele carnavalsseizoen een aantal activiteiten op de planning en begeleiden wij hun tijdens deze feesten en uittredens.

Vind jij het leuk om deel te nemen in de jeugdcommissie en ben jij net zo enthousiast als ons en de jonge carnavalsvierders, stuur ons dan e-mail via secretariaat@spanvoggel.nl en kom gezellig langs.

Joyce Nijmeijer
Jeugdcommissie O.C.V. De Spanvöggel