Geschiedenis

O.C.V. De Spanvöggel, opgericht in 1968

O.C.V. De Spanvöggel is een Carnavalsvereniging uit de Marke Berghuizen. (Zuid Berghuizen) Opgericht in 1968 door Jan Olde Kalter, Bertus Huttenhuis en Sjef Spit. De officiële residentie is Café Olde Weghuis. Tevens beschikken wij over een buitenresidentie, te weten Café ‘t Wiefke te Losser.

Elk jaar viert de vereniging feest onder leiding van de Markies en Rentmeester. De jeugd word echter geleid door de Jeugdmarkies en zijn of haar Page. Ook doet de Technische Commissie elk jaar haar best de mooiste praalwagen op straat te zetten. De laatste jaren is dit door de inzet van een grote groep vrijwilligers goed gelukt, met als resultaten de 3e prijs en de geinprijs in 2006 en de 1e prijs in 2007.

Natuurlijk zijn er ook nog: De Pers en Propagandacommissie die elk jaar zorg draagt voor het Fladderblad, de website, Jeugdcarnaval en de foto’s. De Feestcommissie die zorg draagt voor de opkomst, de gala’s en diverse zaalversieringen. De Financiële Commissie die zorgt draagt voor alles wat met de financiën te maken heeft.