Hoogheid 2023 – 2024

Hier zijn ze dan: Markies Martin en Rentmeester Frank!

Het span van 2024!

In een goed gevulde zaal van Kothman Oldenzaal presenteerde om 23.11 uur Markies Martin en Rentmeester Frank als het hoogheden span van O.c.v De Spanvöggel!

Markies Martin (Kattier) is 46 jaar en getrouwd met Muriel. Samen hebben ze twee dochters, Renske (10) en Sanne (7). Markies Martin is geboren en getogen ‘achter het spoor’ en al 22 jaar lid van de Spanvöggel. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij SFC Energy. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in fuel cells op basis van methanol en waterstof. Hier is hij verantwoordelijk voor de strategische inkoop wereldwijd.

In zijn vrije tijd is voetbal de rode draad. Hij heeft tot zijn 40e gevoetbald bij FC Berghuizen. Tegenwoordig is hij meerdere dagen in de week langs de lijn te vinden bij zijn beide dochters – als trainer en leider, maar vooral als trotse supporter. Daarnaast heeft hij al 25 jaar een jaarkaart van FC Twente en bezoekt hij de thuiswedstrijden met een vaste groep. Verder bezoekt hij, met onder andere zijn rentmeester, graag buitenlandse wedstrijden. Zijn lijf probeert hij fit te houden door elke zondagochtend een ronde te mountainbiken en regelmatig een bal te slaan bij TZB.  

Markies Martin koos zijn broer Frank tot Rentmeester.

Rentmeester Frank (Kattier) is 48 jaar en getrouwd met Stephanie. Ze hebben drie kinderen, Gijs (15), Hanne (13) en Thom (9). Rentmeester Frank is ook een geboren en getogen Berghuizenaar, maar sinds 2008 wonen ze nabij het centrum van Oldenzaal. 

In zijn dagelijks leven is hij directeur bij BAM Energie en Water – een landelijk werkende aannemer in de aanleg van ondergrondse infra zoals gas, water, elektra, warmte en waterstof.  

Net als bij de Markies is voetbal zijn grootste hobby. Helaas heeft hij door een knieblessure op zijn 26e moeten stoppen als actief speler, maar hij is altijd betrokken gebleven bij FC Berghuizen. Eerst als leider van het tweede herenteam, en nu – als trotse vader van drie voetballende kinderen – als leider van het meidenteam onder 15. Tevens is Rentmeester Frank voorzitter van de jeugd van FC Berghuizen. Ook kijkt hij graag naar voetbal en bezoekt menig wedstrijd in binnen- en buitenland. Verder tennist hij  wekelijks en gaat hij  graag op vakantie met zijn gezin.

De lijfspreuk van het span luidt:

Met disse twee breurs greun van kleur,

dendert wie ‘t carnaval deur!