Nieuws

Agenda 2022

Klik hier voor de agenda voor komend seizoen

Beschermheer Albert van het Groot Gevolg

Albert Kuiper zal de Spanvöggel in het 54e seizoen voorgaan als Beschermheer Albert.

52e Span: Markies Ronald & Rentmeester Erik

In de Marke Berghoez'n was 't afgelopen weekend weer feest. Want het 52e span van O.C. V. de Spanvöggel heeft zich gepresenteerd aan een bommetjevol café Olde Weghuis.  Rond de klok van 22.30 kwamen onder de luide klanken van de Sputterkearls Markies Ronald en Rentmeester Erik het podium opstormen. Een ervaren span wat dit jaar de O.C.V. de Spanvöggel voorgaat in het feestgedruis.  Markies Ronald is 35 jaar en woont samen met zijn vriendin Mariëlle aan de Jan Steenstraat, de carnavalsboulevard van Oldenzaal. Ronald is werkzaam bij Horsthuis Electro in Rossum als allround medewerker. Wanneer hij niet aan het werk is, dan zit hij graag op de motor, gaat hij er samen met Mariëlle graag op uit richting strand of is hij met carnaval bezig. Tot afgelopen jaar was Ronald Vorst van de vereniging en sinds dit jaar is hij voorzitter van de financiële commissie.  Rentmeester Erik is 39, de trotse vader van Tristan en Mirthe en woont samen met Irene. In het dagelijks leven is Erik werkzaam als zelfstandig privé en directiechauffeur onder de naam Excellence Directiechauffeurs. Naast autorijden zit Erik, evenals de Markies, graag op de motor en is hij actief als Raad van 11 lid binnen de vereniging.

39e JEUGDSPAN!

Vrijdagavond rond de klok van 20.00 uur prestenteerde in zalencentrum Olde Weghuis ons 39e jeugspan! Jeugdmarkies Milou en Page Fleur zullen dit jaar de kar trekken onder hun motto: Met Milou en Fleur, dendert wie 't carnaval deur!

Hofauto!

Wij, maar ook onze zusterverenigingen, danken Bart Wiegerinck voor het (wederom) beschikbaar stellen van onze hofauto!! Wilt u zelf ook rijden in zo’n prachtige Suzuki S-Cross? Kijk dan snel even op ” www.bartwiegerinck.nl”

Loopgroep VOL!!!

Helaas is aanmelden voor de loopgroep tijdens de Twentsche Carnavals Optocht niet meer mogelijk!

51e span: Markies Roy & Rentmeester Coen

Markies Roy is in het dagelijks leven eigenaar van handelsonderneming HoRoLa en deed vaak mee aan het gala van De Spanvöggel. Veldhuis is werkzaam bij de politie en mede-eigenaar van Wildhandel Veldhuis. Het nieuwe span deelt een gezamenlijke passie voor de jacht en laat dat ook duidelijk in hun lijfspreuk naar voren komen: ‘Met Disse 2 jachtmoaten as span, hej d’r een knallend carnaval van!!'

Wie is de nieuw markies van de spanvoggel?

Na het aftreden van Markies Gerald en Rentmeester Martijn zal het 51e span zich presenteren bij Café Olde Weghuis. Aanvang 20.00 uur!

Lid van verdiensten

Tijdens de algemene ledenvergadering dit voorjaar zijn Eddy Witvers en Hennie Nijkrake benoemd tot lid van verdiensten! Heren, onmeunig bedankt voor al jullie inzet!

Kaartverkoop Gala 2019

De voorverkoop van de kaarten voor onze gala's van 25 en 26 januari zal op 09 januari om 20.00 uur beginnen. Locatie: Café Olde Weghuis. Leden: vergeet jullie ledenpas niet!

Agenda 2018 - 2019

Klik op de afbeelding voor de volledige agenda

38e Jeugdspan is bekend

Hier zijn ze dan, het 38e jeugdspan van de Spanvöggel, Jeugdmarkies Joep en Page Nina. Zij zullen dit jaar regeren over de jeugd van de Marke Berghuizen onder hun motto: Met trompet & bal hebt wie 'n onmeunig mooi carnaval!

Hofauto

Wij danken Bart Wiegerinck voor het leveren van deze fantastische hofauto. Mede dankzij hem kunnen onze Markies en Rentmeester comfortabel vervoert worden. En dankzij Letterpret doen ze dat ook in stijl!

Velthuis & Velthuis

Zaterdag 25 november 2017, Kothman. De klok heeft net 22.30 uur geslagen. Rooie Rinus weet het publiek meer dan te vermaken terwijl achter de schermen de zenuwen steeds groter worden. Na een lange voorbereiding is het dan eindelijk zover. O.C.V. De Spanvöggel presenteert u de 50e Markies: Gerald Velthuis naast gestaan door zijn beste kameraad Rentmeester Martijn Velthuis

Disse twee zwoagers van achter 't spoor bint noe kloar

Na precies 11 maanden en 22 dagen bint disse twee zwoagers noe echt kloar. Markies Roland & Rentmeester Erwin, bedankt!

Sluit Menu